Home     Lestijden    Activiteiten    Nieuws    Contact

NIEUWSOVERZICHT

Opschorten yogalessen met uitzondering van individuele yogalessen

Yoga de Kern in 'De krant van Midden-Drenthe'

Yoga Nidra i.c.m klankschalen

Yin yoga

Gezellige buikdans workshop

Workshop "Loslaten" minder stress en meer geluk

Klankschalen concert en individuele sessies

Een reis door je chakra’s

Zielskaarten maken

Lezing licht en vreugdevol leven

Cursus zelfverdediging

Lezing; "Hormonale problemen bij vrouwen".

Yoga voor mannen.

Lezing over "de Holist".

Geïnspireerde boodschappen van mijn gidsen

Opschorten yogalessen met uitzondering van individuele yogalessen

Ook wij in de yogaruimte ontkomen er niet aan, 1,5 m tussenruimte is alleen maar haalbaar als de groepjes erg klein zijn. En dat is (gelukkig) maar erg sporadisch het geval. Dit betekent dat ik de richtlijnen van het RIVM aanhoudt en besloten heb om in eerste instantie de yogaruimte te sluiten voor alle geplande activiteiten en yogalessen, met uitzondering van individuele lessen tot nader bericht van het RIVM.

Dit geeft rust, duidelijkheid en hopelijk komt het ten goede aan ieders gezondheid.

Jullie worden op de hoogte gebracht wanneer de lessen weer beginnen.

Veel innerlijk vrijheid en een goede gezondheid gewenst! Namasté, Marlou

Yoga de Kern in 'De krant van Midden-Drenthe'Yoga de Kern groeit uit tot spiritueel centrum

Beilen - Sinds 1 maart is Yoga de Kern gevestigd op de Hanekampen 16 in Beilen. In het afgelopen jaar is gebleken dat er steeds meer andere activiteiten plaatsvinden naast de reguliere hatha yogalessen. Deze activiteiten hebben te maken met gezondheid, groei en bewustwording. Je kunt hierbij denken aan lezingen, workshops en cursussen.

Voor het najaar staan er weer interessante dingen op het programma. Onder andere een lezing over homeopathie, een cursus buikdansen en bellyfit, yin yoga workshop en nog veel meer.

Naast de gewone hatha yogalessen, start Yoga de Kern ook met een andere yogavorm. Yoga vanuit het Hart, dit is een yogavorm waarbij je contact maakt met de energetische stroming in je lichaam, meer dan bij de hatha yoga. Op de donderdagochtend blijft de rustige yoga staan.

Eigenaar/yogadocent Marlou Tillie: ‘Verder blijft de yoga voor mij een dagelijks proces waarbij het streven is naar onthechting, eenvoud en zuiverheid. Tijdens de yogalessen werk ik steeds met een thema en hoop ik mensen te kunnen inspireren in dit mooie avontuurlijke proces.’

Meer informatie staat op de site www.yogadekern.nl of bel Marlou: 06 25225883.

Yoga Nidra i.c.m klankschalen

Wat is yoga nidra?

Yoga nidra is een vorm van yoga die volledig gericht is op ontspanning, evt. in combinatie met een intentie die je neerzet om jezelf te veranderen. Deze intentie noemen ze in het sanskriet sankalpa.

Tijdens deze les lig je gedurende het hele uur op je matje en luister je naar de aanwijzingen die je krijgt, ze hebben meestal te maken met lichaamsdelen waar je dan met je aandacht naar toegaat.

Om makkelijker in deze ontspanning te komen combineer ik het met de klankschalen. Deze hebben als extra voordeel dat ze makkelijke energieblokkades opheffen en je energieveld schoonmaken.

Na de les kun je vrijblijvend een kopje thee drinken, bij voorkeur in stilte. Voor deze les kun je je apart opgeven, €10,00.

14 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei en 5 juni
   alle data vrijdagavond
(Graag van te voren opgeven.)

Yin yoga

Yin yoga is een rustige manier van bewegen waarbij de houdingen vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd op een mat.

Ze worden 3-5 minuten aangegouden met als doel het versterken en versoepelen van bindweefsel en de gewrichten. Het is een zachte manier van werken aan je gezondheid, waarbij je het zelfherstellend vermogen van je lichaam activeert.

Deze vorm van yoga richt zich op de ontspanning van de spieren en op het dieper liggende bindweefsel.

10 jaar geleden kwam ik zelf in aanraking met yin yoga en meteen merkte ik bij mezelf enthousiasme voor deze vorm van yoga, namelijk een ontspannen manier van bewegen waarbij er veel kan gebeuren. Dit bracht mij bij de yinopleiding in Sneek. In eerste instantie puur voor mij zelf, maar op een gegeven moment voelde het ook goed om deze ervaringen te delen.

Het helpt mij om meer vanuit mijn hart te leven en toch stevig met beide voeten op de grond te staan.

Graag wil ik jullie uitnodigen om deze vorm van yoga samen te ervaren.

Van harte welkom,

Greet Drijfhout

Gezellige buikdans workshop

Een gezellige buikdans workshop van Leana van 'Art of Bellydance'.

Buikdansen is een super manier om je vrouwelijkheid te herkennen en erkennen en je emotioneel vrijer te gaan voelen, daarnaast is het natuurlijk is het ook een goede work-out voor je buikspieren.

Na afloop koffie / thee en iets lekkers.

Datum: 15 maart
Tijdstip: 9.30 - 11.00

Kosten: €22,50 voor 1,5 uur

Workshop "Loslaten" minder stress en meer geluk

Gun jij jezelf een meer relaxed leven, minder stress en minder "geleefd worden"? Niet alle apen op jouw schouder? Niet alle drukte van het gezin in jouw hoofd? Niet altijd alles maar moeten regelen? Doe mee aan deze interessante workshop! En/of ken je een vriendin, (schoon)zus, buurvrouw, kennis die gebukt gaat onder een te zware verantwoordelijkheid; attendeer haar op deze workshop. We werken in groepjes van ca. 5 dames. Helaas, de workshop van 11 januari is vol. Mocht je geïnteresseerd zijn er net te laat achter komen, geen probleem, je kunt je alvast opgeven voor de volgende workshop. Bij genoeg aanmeldingen wordt er een nieuwe datum geprikt.

Datum: 18 april
Tijdstip: 9.00 - 16.00
Docent: Grietje Liezen

€85,00 all in.

Klankschalen concert en individuele sessies

   

Zondag 26 april komt Chris Kerbusch naar Beilen om ons de harmoniserende werking van klanschalen te laten ervaren.

's morgens :

  • 11.00u - 12.00u klanschalenconcert
  • max 12 personen
  • €10,- per persoon
  • aanmelding is definitef na betaling.
's middags
  • vanaf 13.00u kun je je opgeven voor een individuele sessie.
  • 30 min. -> €20,-
  • 50 min -> €40,-

Bij de individuele sessie worden de klankschalen op en/of om je heen gelegd afhangkelijk wat je nodig hebt.
Ook hier geldt opgave is pas defnitief na betaling.

Een reis door je chakra’s

Deze reis is een ontdekkings reis voor jezelf en door jezelf. We reizen in 8 maanden( 1x per maand) door al onze chakra’s. We gaan per chakra de volledige diepte in in onszelf. Door middel van een stukje theorie, meditaties, bezinningen, oefeningen, bewegingen, dagboek opdrachten delen met elkaar ontdek je per chakra de diepere lagen in jezelf. De chakra’s zijn ons gps systeem en geven de gehele dag signalen aan ons door hoe we ons voelen. Door je daar bewust van te worden en te ontdekken hoe het voor je werkt krijg je meer inzicht in jezelf, je patronen, overtuigingen en gedragingen en maak je wellicht andere keuzes in het leven. De oefeningen en opdrachten zijn eenvoudig maar zeer efficiënt en makkelijk toepasbaar in je dagelijks leven. We sluiten de ochtend op een creatieve manier af door de geometrie van het chakra te tekenen. Door je te verbinden met vorm , kleur en symboliek spreek je een andere laag in jezelf aan waardoor je makkelijker bij je intuiitie kunt.

Data : 15-1, 12-2, 11-3, 8-4, 20-5, 17-6, 26-8, 23-9.
Tijd: 9.30 tot ongeveer 12.00
Waar: Yoga centrum de kern Hanekampen 16 Beilen
Kosten: 280,- dit is inclusief cursus map, dagboek, teken vellen koffie, thee, lekkers

Voor vragen of opgeven kan bij linda 06-10783133 of linda.mienstra@gmail.com

Helaas is ook deze reis al volgeboekt, maar mocht je geïnteresseerd zijn dan start en een nieuwe reis in februari.

Zielskaarten maken

In een ontspannen sfeer keren we naar binnen naar onze kern middels een meditatie. Daarna ga je met deze energie aan het werk door een zielskaart te maken. Het is een mini collage op een kaart. Je laat de afbeeldingen tot je spreken. Het is een beeldend proces dus zonder teksten. Na afloop ga je in tweetallen de kaart readen. Je ontvangt een boodschap van jou kaart eigenlijk van jou kern. Dat wat op dat moment in jou leven aandacht behoeft laat zich zien. Doormiddel van een vijftal vragen krijg jij inzicht in jezelf. En geloof me iedereen kan zijn ziels stem, zijn kern horen.

Ben jij ook benieuwd wat jou ziel jou te vertellen heeft en lijkt het je leuk om je eigen unieke zielskaart te maken ? Ik zie je graag.

Datum: 18 januari
Tijdstip: 10.00 - 12.00
Docente: Linda Mienstra

Kosten: 30 €

Lezing licht en vreugdevol leven

Deze ochtend laat ik je zien en ervaren hoe lichaam geest en ziel samen werken en hoe je hierin een keus hebt in je handelen. Als je dit eenmaal weet en toepast zul je merken dat je een lichter en vreugdevoller leven kunt leven.

Datum: 8 februari
Tijdstip: 10.00 - 12.00
Docente: Linda Mienstra

Kosten: 17€50

Cursus zelfverdediging

Sensei Fred van der Naalt, van karateclub Shin- bu-kan, zal in 5 lessen de grondbeginselen bij brengen van zelfverdediging. Behalve dat dit een mooie fysieke uitdaging is, levert het je ook emotionele en mentale kracht op.

Een leuke wetenswaardigheid is dat de karate duidelijk gelinkt is aan Zenmeditatie. Dit laatste komt uit de yogawereld van India en is via China in Japan beland.

Datum: Nader te bepalen bij voldoende aanmeldingen
Tijdstip: 10.00 - 11.00
Docent: Fred van der Naalt

Kosten: €60

Lezing; "Hormonale problemen bij vrouwen".

Alies de Haan van 'Care for Woman' zal op deze avond inzicht komen geven in die klachten die kunnen ontstaan ten gevolge van een hormonale disbalans. Hierbij kun je denken aan; opvliegers, migraine, slecht slapen, stemmingswisselingen, gewrichtspijn, lusteloosheid, moe, spierpijn, menstruatieplroblemen, etc. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is hier zeker iets aan te doen. Ze zal op deze avond wat meer vertellen over het soort klachten, leefstijl, voeding en supplementen. Want met meer hormonen in balans krijgt je leven meer glans.

Mocht je al eerder contact willen opnemen dan kan dat via haar website www.careforwomen-drijber.nl

Datum; 28 februari
Tijd; 19.30u - ca. 22.00 u
Kosten; €5,-

Yoga voor mannen.

Deze avond is voor al die mannen die nu wel eens willen weten wat yoga is. Of voor die mannen die twijfelen, of voor die mannen die wel eens willen weten wat hun vrouw nu iedere week doet, of voor die mannen die nog steeds denken dat yoga een geitenwollensokken gebeuren is, of voor die mannen die het gewoon leuk vinden…..of…

Datum: vrijdagavond 20 maart
Tijd: 19.30 – 20.45u.
Docente: Marlou Tillie
Kosten: €10,-

Lezing over "de Holist".

Kosmische liefde op aarde in het licht van de veranderingen naar de nieuwe tijd.

Bob Kukler is een filmmaker en auteur van "de Holist". In deze lezing zal hij vertellen over hoe ons leven gereguleerd wordt door grote organisaties en banken. Hierdoor zal meer duidelijkheid komen over de schijndemocratie waarin wij leven.

Op deze avond avond geeft hij je handvaten om je eigen pad te bepalen waarvoor hij "het Osiris model" heeft ontwikkeld.

Datum: Vrijdagavond 17 april
Tijd: 19.30
Kosten: €22,50 inclusief boek.
Deelname is definitef na betaling

Geïnspireerde boodschappen van mijn gidsen

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de vijfde dimensie is het misschien interessant om naar de geïnspireerde boodschappen te luisteren van mijn gidsen.

Youtube : Geïnspireerde boodschappen van mijn gidsen